Over mij

Portret van eventfotograaf Kevin Knipping

Sfeer van een evenement
Overal waar mensen samenkomen ontstaat een unieke sfeer die het event zijn identiteit geeft. Als eventfotograaf vind ik het belangrijk om juist die sfeer van een zakelijk of privé-event vast te leggen. Voor bezoekers is het leuk om achteraf de foto’s te zien en weer even het gevoel van dat moment terug te krijgen, en voor jou als organisator is het geweldig om de sfeer van je event te kunnen weergeven in je promotiemateriaal.

Spontane momenten
Om de sfeer goed vast te kunnen leggen is het belangrijk dat de bezoekers van het event zich op hun gemak voelen. Daarom stel ik mij als fotograaf onopvallend op en observeer ik de ruimte, de bezoekers en het programma. Zo weet ik de leukste spontane momenten te vangen met mijn camera. Vaak ontstaan de mooiste beelden zonder dat iemand ervoor hoeft te poseren!

Snelle levering
Wanneer het event voorbij is wil je natuurlijk zo snel mogelijk de foto’s zien en delen met je publiek. Tegenwoordig is beeld onmisbaar bij het ophalen van herinneringen en het delen van ervaringen. De sociale media die we daarvoor gebruiken vragen nu eenmaal om snelheid en kwaliteit. Daarom zorg ik ervoor dat ik de geselecteerde en geoptimaliseerde beelden spoedig aanlever. Zo kunnen de bezoekers en organisatoren nog even nagenieten van het event! Eventuele aanpassingen, afdrukken of extra bewerkingen zijn altijd mogelijk in overleg.

Achtergrond
Voor mijn 13e verjaardag kreeg ik van mijn opa mijn eerste camera en begon ik enthousiast met fotograferen. Eerst vooral als theaterfotograaf. De energie die daar vrijkomt op het podium en in de zaal vind ik geweldig. Ook kon ik mezelf daar uitdagen om met moeilijke belichtingen en beweging te werken. Later ben ik ook als concertfotograaf aan het werk gegaan: hier kwam mijn passie voor muziek en fotograferen samen. Ik besloot dan ook van fotografie mijn vak te maken en studeerde aan de Fotovakschool, waar ik in 2017 afstudeerde.

Bij de theatervoorstellingen en concerten ontdekte ik dat ik het leuk vond om niet te regisseren maar te registreren. Nog steeds fotografeer ik daarom het liefst evenementen. Die sfeer die ontstaat wanneer mensen samenkomen fascineert me als eventfotograaf en dat stel ik dan ook centraal in mijn werk. Naast muziek houd ik van reizen en nieuwe culturen ontdekken. Hoewel ik gevestigd ben in Nederland ben ik dus beschikbaar voor opdrachten wereldwijd.